Nagyon sokunkban motoszkál az a gondolat, hogy szeretne változtatni. Erre rengeteg okunk lehet.

Van, aki túlsúllyal rendelkezik, és attól szeretne megszabadulni, van, akit a makacs narancsbőr zavar, valakit az, hogy rossz az állóképessége, van, aki túl vékony és ezen szeretne változtatni, valaki a jövőben szeretne terhes lenni. Rengeteg okunk lehet, ki a kinézete ki az egészsége miatt váltana.

De a változás sose könnyű, valami újba kezdeni mindig nehéz.

   Íme az Én 7 tippem, ami garantáltan segíteni fog ezen az úton

 

  1. Minden agyban dől el, mentálisan rendben kell lenned ahhoz, hogy végig tudd csinálni.

Készen kell állnod arra, hogy változtass, ami sok esetben lemondással fog járni, de tudd azt, hogy megéri!

  1. Tűzz ki magad elé célt, de azok a célok kicsik legyenek és reálisak (aki gyorsan szeretne látványos eredményt, az az eredmény előtt fog elbukni). Havi pár kg, vagy heti 3 edzés, olyanokra gondolok, amik elérhetőek. Hiszen ha sikeresen teljesíted a célod, akkor sikerélményed lesz, ami pozitív dolog és vinni fog előre.                               
  2. Iktasd ki az életedből a hátráltató tényezőket! Ezalatt értem azt, hogy tüntesd el a konyhából a lisztet, cukrot, csokit, barátokkal ne cukrászdában vagy gyorséttermekben találkozz. Illetve van olyan, akit a saját közege húz vissza, ilyen esetben vagy hagyd figyelmen kívül a negatív megjegyzéseket, vagy ha teheted, kerüld a negatív embereket.
  3. Kérj segítséget! Ne félj segítséget kérni, megfelelő szakembert felkeresni. Egy jól megírt étrend edzésterv nagyban hozzájárulhat sikeredhez. Ha ez nem áll módodban, akkor tájékozódj az interneten, rengeteg szakirodalmat találhatsz, már ami segít az eligazodásban.
  4. Mozogj! Legalább hetente háromszor sportolj valamit, amiben örömödet leled.

A sport nem csak fogyaszt, növeli az állóképességed, de egy kemény edzés boldogság hormonokat is felszabadít.

  1.   Ne állj gyakran mérlegre, elég havonta egyszer.

Mi nők, hajlamosak vagyunk akár naponta többször is mérlegre állni, viszont ha nem azt az eredményt látjuk, amit szeretnénk, akkor sokszor bánatunknak édességbe folytjuk (ne tedd!)

  1.    Bármi is történjen, NE ADD FEL!

Tudom, hogy ez a legnehezebb, mindenkinél akadnak mélypontok, de attól leszünk igazán csak erősek, ha ezeken felül tudunk kerekedni.

 

Bónusz tanácsom, ez ne úgy fogd fel, mint egy diétát, vagy valamilyen kúrát, mert az azt sejteti, hogy előbb vagy utóbb vége lesz. Úgy állj hozzá, hogy ez életmód váltás, beépítesz, kicserélsz az életedben, étrendedben dolgokat, amiktől egészségesebb lehetsz, (az csak pozitív hozadéka, hogy csinosabb is) tovább élhetsz, ez pedig egy hosszú távú cél!

Írj véleményt!

comments