Ha már nyár, használjuk ki ínycsiklandó gyümölcseit és védekezzünk házi fagyival a hőség ellen. A bogyós gyümölcsök rengeteg ízkombinációnak adnak teret, így mindenki kikisérletezheti kedvencét. Az én repertoáromat általában eper, málna, szeder, áfonya, jospa és ribizlli alkotja, melyeket kedvemre vegyítek, így megőrizve a változatosságot.

Az elkészítés roppant egyszerű. A gyümölcsöket gyorsan lefagyasztjuk, majd összeturmixoljuk. Adunk hozzá némi kokusztejet, vagy preferencia szerint tejterméket ( mascarpone, tejszín). Amennyiben szeretnék még édesíteni  lehetőség szerint használjunk mézet, xilitet vagy eritriolt ( próbáljuk kerülni a fehércukrot).

Amennyiben nem ugrálunk a fagyiért, az arányok megváltoztatásával könnyedén alkothatunk gyümölcsjoghurtot is.

 

Jó kisérletezést!

 

 

Írj véleményt!

comments