Egyszer már csináltam almarózsát, saját készítésű tésztából, de most rátaláltam a teljes kiőrlésű rétestésztára, így gondoltam kipróbálom abból is! Hiszen így, az egészben,nekem összesen 9 db készült egy csomagból, a tésztát nézve egy darabban kevesebb, mint 3 szénhidrát van!

Hozzávalók:

– 1 nyújtott réteslap

– 3 db alma

– édesítőszer

– fahéj

– citrom leve

– nagyon kevés extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, félbe vágjuk és magházukat eltávolítjuk. Szeleteljük fel, vékony kb. 3 mm széles cikkekre. Egy lábasba vizet forralunk beletesszük a cukrot és a citrom levét, majd, ha forr az almákat 2 percig forraljuk benne. Figyeljünk rá, nehogy szétfőzzük a szeleteket. Ne tovább, épp csak annyira, hogy hajlíthatóak legyenek. Papírkéztörlőre szedjük.

A tésztát egyforma, 2,5 cm széles csíkra vágjuk majd teszünk rá édesítőszert, ráfektetjük az almákat egymás mellé, kissé meghintjük fahéjjal, majd feltekerjük. A végét kicsit odanyomjuk, hogy rátapadjon.

Írj véleményt!

comments