Aszaltparadicsommal töltött csirke baconbe tekerve

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg bacon
  • 6 dkg aszalt paradicsom
  • csirkefűszersó
  • oregánó, petrezselyem

 Elkészítés:

Megmossuk és megszárítjuk a húst és a zöldségeket. Az aszalt paradicsomot fél centis csíkokra vágjuk, a petrezselymet és az oregánót felaprítjuk.

Csirkemell közepére tesszük a paradicsomot, összetekerjük, és rátekerjük a bacon-t.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és mindkét oldalát megpirítjuk, majd sütőbe rakjuk, és kb. 20-25 percig sütjük.

 

Gyömbéres csirkemell

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 dkg gyömbér
  • 1 szál újhagyma
  • 5 g szezámmag
  • szárnyas fűszerkeverék
  • Worchestershire szósz
  • 0,6 dl szójaszósz
  • 60 g méz
  • 0,6 dl bourbon whiskey
  • olívaolaj

Elkészítés:

Megmossuk, megszárítjuk és felcsíkozzuk a húst és a zöldségeket.  A csirkemellcsíkokat egy keverőtálban befűszerezzük a csirkefűszersóval, majd beleforgatjuk a Worchestershire szószba is úgy, hogy jól befedje a húst.

Egy serpenyőben egy kevés olívaolajat hevítünk. beletesszük a csirkecsíkokat, és az egyik oldalukat kb. 5 percig sütjük. Ha az egyik oldaluk elkészült, megfordítjuk, és tovább pirítva, hozzáadjuk a gyömbért, majd a mézet, a bourbont és a szójaszószt. Összeforraljuk, kb. 3-5 percig. Én rizzsel és grill zöldségekkel tálaltam.

   Sajttal-brokkolival töltött csirke

Hozzávalók:

  • 500g csirkemell filé
  • 450g mirelit brokkoli
  • 10 deka trappista sajt
  • só, bors, fokhagyma granulátum

Elkészítés:

Tegyél fel egy lábasban vizet forrni, mikor forr, akkor tedd bele a sós vízbe a brokkolit és főzd puhára.

Közben a csirkemell szeleteket mosd meg és vágd meg óvatosan középen, hogy meg tudd tölteni.

Mikor felvágtad akkor ízesítsd kedved szerint, só, bors, fokhagyma granulátum.

Mikor kész a brokkoli, szűrd le róla a vízet, tedd egy tálba, villával nyomkodd szét, és a már megreszelt sajt nagy részét keverd el vele.

A brokkolis-sajtos töltelékkel töltsd meg a csirkét. Ha bizonytalannak érzed, akkor fogpiszkálóval vagy hústűvel lezárhatod.

A csirkéket egyenként tekerd be fóliába és úgy tedd be a sütőbe sülni, 25 percre, 180 fokon.

Mikor készen van, akkor óvatosan szedd le róla a fóliát, szórd rá még a maradék sajtot és tedd vissza addig a sütőbe meg a sajt rajta arany barnára nem pirul.

(Köretnek párolt zöldséget csináltam, répa, karfiol, brokkoli és kukorica. )

 

 

Írj véleményt!

comments