A cékla kiváló kálium-, kalcium-, vas-, szilícium- és magnéziumforrás, de tartalmaz rezet, cinket, mangánt, ként, jódot, kobaltot, krómot, nikkelt, B1-, B2-, B6- és C-vitamint, folsavat, niacint és biotint is. Ezen kívül tartalmaz folsavat is, ami jól hat a hormonokra. A rengeteg kálium jót tesz a testnek, főként az izomzatnak

 

Hozzávalók (30 szelethez):

  • 30 dkg főtt cékla darálva vagy reszelve
  • 20 dkg étcsokoládé (81%-os)
  • édesítőszer
  • 2 tojás
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • pár szem dió
  • 150 g zsírszegény krémtúró
  • 20 g vaníliás proteinpor vagy vanília aroma

 

Elkészítése:

  • Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, egy tepsit kibéleljük sütőpapírral, vagy szilikonos formába tesszük
  • Céklát megfőzzük, utána leaprítjuk
  • Hozzá tesszük a kakaóport és a felolvasztott csokit, illetve a tojásokat. mindent összekeverünk és mehet a sütőbe
  • tűpróbáig sütjük
  • Mikor készen van és kicsit kihűlt, tetejére mehet a krémtúró amit összekevertünk a vaníliás proteinporral

Írj véleményt!

comments