Áfonyás chia mag puding

   Hozzávalók:

1 dl kókusztej

– 1 dl zsírszegény natúr joghurt

– 7 dkg chia mag,

– 15 dkg áfonya

– 5 g utifűmaghéj

– édesítőszer

   Elkészítés:

A tejet öntsük össze a joghurttal, majd keverjük el benne a chia magot. Szórjuk bele az áfonyát, tegyük a pudingot a hűtőszekrénybe pár órára. Ezalatt a chiamag és útifűmaghéj megduzzad, átveszi a tej és a gyümölcs ízét.

Tetejét díszítsük pár szem áfonyával.

 

Kókusztekercs

 Hozzávalók:

  • 1 zacskó csokis diabetikus teasütemény
  • 45 g fehérjepor
  • 3 csapott tk. zsírszegény kakaópor
  • édesítőszer
  • rumaroma
  • 110 g kókusztej
  • 2 tk. kókuszzsír

Töltelék:

  • 50 g kókuszreszelék
  • 250 g zsírszegény túró
  • édesítőszer
  • 1-2 tk víz vagy tej (kenhető legyen)

Elkészítés:

Ledaráljuk a kekszet és hozza tesszük az alapanyagokat. Összegyúrjuk a tésztát, 10 percig állni hagyjuk, majd folpack között kinyújtjuk. Mehet rá a töltelék. aztán feltekerjük. Hűtőbe rakjuk. Kicsit megkeményedik de szobahőmérsékleten puhul.

 

Írj véleményt!

comments