Gránátalmás túrós süti

 

   Hozzávalók:

 

a piskótához:
  • 4 dkg kókuszreszelék
  • 1 dkg holland kakaó
  • édesítőszer
  • 2 gramm konjac liszt
  • 2 tojás

 

a kémhez:
  • 30 dkg zsírszegény túró
  • édesítőszer
  • 1,5 dl zsírszegény natúr joghurt
  • 5 gramm útifűmaghéj
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
Díszítéshez:
  • gránátalma

   Elkészítés:

A kókuszreszeléket kávédarálóban, vagy késes aprítóban finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a piskóta többi száraz hozzávalójával. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd a verést tovább folytatva hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat is. Habverővel hozzákeverjük a “lisztkeveréket”. Sütőpapírral bélelt 18 centis kapcsos tortaformába téve, 175 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt lehúzzuk rola a papírt. Visszatesszük az oldalán sütőpapírral bélelt tortaformába. Rátöltjük a tölteléket. Ezután hűtőszekrénybe téve hagyjuk, hogy a krém megdermedjen. Megszórjuk a gránátalmával és visszatesszük a hűtőbe, amíg a csokis krém is kissé megszilárdul.

 

 

Zabfalat

 

   Hozzávalók: 

  • 50 g zabpehely
  • 40 g teljes őrlésű liszt,
  • 1 kávéskanál sütőpor,
  • 1 ½ kávéskanál őrölt fahéj, őrölt szerecsendió
  • édesítőszer,
  • 1 db körte, 1 tojásfehérje,
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma

   Elkészítés:

Melegítsük fel a sütőt 180 C fokra. Keverjük össze egy tálba az összes alapanyagot. Sütőpapírra rakjunk egymástól 2,5 cm-re másfél evőkanálnyi kupacokat, és süssük szilárdra kb. 10-15 perc alatt.

Tetejét díszíthetjük piros bogyós gyümölccsel,

Írj véleményt!

comments