Nagyon sok olyan kérdést kapok, hogy lehet e enni felvágottakat vagy sem. Legtöbb bolti felvágott tartalmaz cukrot, adalékanyagokat, tartósítószert és a hús tartalma sem olyan magas.

Ezért itt egy alternatíva a házilag elkészíthető felvágotthoz.

Összetevők:

  • 1000 g pulykamell
  • Ízlés szerint só, bors, fokhagyma, erős paprika vagy zöld fűszerek

Elkészítés:

  • A pulykamellet összekockázzuk, egy magasabb falú tálba rakjuk és hozzáadjuk a kívánt fűszereket. Sót és borsot mindenképpen érdemes beletenni, de ízlés szerint paprikával, zöld fűszerekkel lehet ízesíteni.
  •  Az egészet botmixerrel pürésítjük, és ha szép egyenletes, alufóliára rakjuk, összetekerjük, a végeit jó szorosan összetekerjük, hogy egy szép szoros és feszes rúd legyen belőle. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. egy óráig
    sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni, leszedjük az alufóliát és hidegen vékony szeletekre szeljük. A legegyszerűbb hűtő hidegen szelni.

Írj véleményt!

comments