A sós ízek szeretőinek is szeretnék kedveskedni.

Legtöbben diéta szó hallatán a csirke rizsre gondolnak, de ennél lehet sokkal kreatívabban étkezni.

Mint például fasírt csicseriborsó vagy lilakáposztás amarántkásával? Ez máris nem hangzik unalmasan!

Pulykamell fasírt ”felvágott”

Nagyon sok olyan kérdést kapok, hogy lehet e enni felvágottakat vagy sem. Legtöbb bolti felvágott tartalmaz cukrot, adalékanyagokat, tartósítószert és a hús tartalma sem olyan magas.

Ezért itt egy alternatíva a házilag elkészíthető felvágotthoz, ha tudjátok elég vékonyan szeletelni.

Összetevők:

  • 1000 g pulykamell
  • Ízlés szerint só, bors, fokhagyma, erős paprika vagy zöld fűszerek

Elkészítés:

  • A pulykamellet összekockázzuk, egy magasabb falú tálba rakjuk és hozzáadjuk a kívánt fűszereket. Sót és borst mindenképpen érdemes beletenni, de ízlés szerint paprikával, zöld fűszerekkel lehet ízesíteni.
  •  Az egészet botmixerrel pürésítjük és ha szép egyenletes, alufóliára rakjuk, összetekerjük, a végeit jó szorosan összetekerjük, hogy egy szép szoros és feszes rúd legyen belőle. Előmelegített sütőben 200 fokon kb.  egy óráig
    sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni, leszedjük az alufóliát és hidegen vékony szeletekre szeljük. A legegyszerűbb hűtő hidegen szelni.

 

Pikáns csicseriborsó

Csicseriborsó rostokban, fehérjében gazdag, hosszantartó jóllakottság érzetet okoz és stabilizálja a vércukorszintet.

Tökéletes nasiként, vagy köretnek!

Hozzávalók:

  • 400 g csicseriborsó
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 2 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só, bors

 Elkészítés:

Ha nem konzerv csicseriborsót veszel, akkor áztasd be egy nappal előtte, főzni utána nem kell, hisz a célunk az, hogy ropogós legyen.

Melegítsd elő a sütőt 220 fokosra

Tegyél a tepsibe szilikonos sütőlapot, tedd rá a borsót és mehet rá a fűszer, olaj. Ezek után alaposan forgasd át az egészet.

Mehet be a sütőbe, kb 30 percre, az a lényeg, hogy ropogós legyen!

Lila káposztás amarántkása

A lila káposzta nagyon egészséges, tele van A vitaminnal, sok benne az ásványi anyag és a benne található antociánok jótékony hatásúak az inzulinrezisztenciára, cukorbetegségre és daganatos megbetegedésekre.

Hozzávalók:

  • 65 g amaránt
  • 65 g köles
  • 1 db csillagánizs
  • 200 g lilakáposzta
  • fahéj, szegfűszeg
  • só, bors

 Elkészítés:

Az amarántot és a kölest apró lyukú szitán. Háromszoros vízmennyiséggel feltesszük főzni. Vízbe tesszük a sót és a csillagánizst. 30 perc alatt kés

Káposztát megmossuk, felcsíkozzuk. Megsózzuk, utána pihentetjük fél óráig és utána serpenyőben olajon kicsit karamellizáljuk, azután felöltjük vízzel, hozzá tesszük a fahéjat és szegfűszeget és készre főzzük.

Kb 45 perc alatt kész, és akkor hozzákeverjük az amarántos köles kását.

Írj véleményt!

comments