Hogyan kezd el?
Hogyan vágj bele a kemény edzésekbe?

Először is tökjó, hogy ez már megfordult a fejedben, tökjó hogy gondolkodsz róla, beszélsz róla. A gondolatnak, beszédnek teremtő ereje van. Új energiákat indítanak el az életedben. Addig amíg a céljaidról, terveidről beszélsz a jövőre koncentrálsz és behívod ezeket a megvalósító energiákat erőket. Klassz!

De vigyázz, ebben buktató is van! Addig amíg a beszédet nem követi rövid időn belül tett, akkor ez csak üres fecsegés a csajokkal egy kávé fölött! Sokan elcsúsztak már ezen, Te ne tedd!

Amint megvan a cél, készítsd el a tervet.
Hogyan, melyik napokon mész edzeni?
Hogyan és mit fogsz enni…stb.
És legyen terved arra is hogy jön a kísértés!
Mert az a szemét kísértés jönni fog, ez nem is kérdés. A kérdés az, hogy mikor!
És ha neked erre nem lesz terved, hogy hogyan védd ki, akkor el fogsz bukni és fel fogod adni!

Például, ha csoki iránt érzel ellenállhatatlan vágyat, akkor B tervként menj be egy paleoboltba és ott egyél meg egy csokis sütit. Ezzel nem vágod haza a diétádat.

Ilyen és ehhez hasonló terveket dolgozz ki a többi kísértésre, szürke napokra, mikor nincs kedved edzeni. Ezekkel a praktikákkal mindent át lehet vészelni és győztesen fogsz kikerülni minden bajból.

Szabad elkezdeni kemény edzéssel ha kezdő vagy vagy újrakezdő?

Sokszor hallom a vendégektől:
“Jaj, szeretnék hozzád menni Spártára, de még megerősödöm hozzád a jógán vagy az alakformálón és majd utána megyek!”

Hát van egy rosszhírem. A Spártára csak a Spártán tudsz megerősödni. Még akkor is ha kezdő vagy. El kell jönni és be kell vállalni, hogy meg fogsz állni, hogy nem fogod bírni, hogy pihenned kell közben!

És? És akkor mi van? Mindenki elkezdte valahol és senki nem úgy született, hogy pengén edzett. Sőt! Akkor vagy profi, ha minden edzésedbe beledöglesz, akármilyen erős is vagy…mert bele AKARSZ DÖGLENI!
Na ez a profizmus, nem az ha valaki folyton a könnyű edzéseket végigcsinálja.

Gyere bátran ha kezdő is vagy!
Akkor annyit csinálsz az edzésből amennyit elbírsz…akkor térdelve nyomod a fekvőt vagy üres rúddal guggolsz, de ne gondold azt magadról, hogy gyenge vagy, neked ez nehéz. Mert ez hazugság!!!
Ne állíts fel magadnak felesleges korlátokat, mert Te egy ERŐS, VAGÁNY ember vagy!

És van még egy tippem, nekem nagyon bevált. Az új élethez, az új kezdethez válassz magadnak egy klassz edzőrucit, ami Te vagy, amiben jól érzed magad. Erőt fog adni!
Új fitnessruha=új energia!
Szuperjó edzéseket fogsz tolni benne, ami motiválni fog legközelebb is.
Amikor netán nem lesz kedved edzeni. Kiveszed az új rucid a szekrényből, a látványa emlékeztet majd a legutóbbi jó edzésre és már be is vagy motiválva egy újabb király edzésre. A tested újra át akarja majd élni benne a “megállíthatatlanság érzését”, azt a bizonyos  “rúgjukszétateremfalát” érzést.
És észre sem veszed, de már ott nyomulsz az edzésen…
Utána sóhajtva, fáradtan, de újratöltve azt fogod mondani: “De jó, hogy nem hagytam ki ezt az edzést és eljöttem! Sokkal jobb!”

Na? Vállalod?

Írj véleményt!

comments