Számtalan új év, számtalan tavasz és ősz, de még több hétfő telik el feletted is úgy, hogy megfogadod, majd nekiindulsz és sportolni fogsz?!  Tudd meg, ha megteszed értékes nyeremények várnak rád!

Nyeremény 1.  —> Cselekvés képessége

Szögezzük le előre, hogy teljesen mindegy az év melyik hónapjában vagy napján kezded el, de szülessen meg az elhatározás, és azt cselekedet kövesse! Menj és csináld!

 Nyeremény 2.  —> Fenntartás képessége

Cselekedtél, mentél, csináltad. Belehaltál! 🙁

Nem baj, mások is túl élték, Te is túl fogod.  Menj újra és újra! Tartsd magad konokul az elhatározásodhoz.

Nyeremény 3. —> Akaraterő képessége

   Túl vagy az első hónapon. Kissé aggasztó, hogy a mérleg nyelve nem sokat változott, de Te mégis úgy érzed, mintha könnyebb lennél. Visz az akaraterő előre, mert már nem visel meg, hogy fel kell lépcsőzni a 4.-re, pihentetőbb az alvás éjjel, és jobban indulnak a reggelek (eltekintve a néha jelentkező izomláztól 😉

Kacérkodsz a gondolattal, hogy az étkezési szokásaidon is változtathatnál.

 

Nyeremény 4. —> Kitartás képessége

      Már kettő hónapja vívod a csatát önmagaddal, de kitartasz!  (Súgok Neked: győzni fogsz!!!)

A mérleg kevesebbet mutat, a ruháid mintha kinyúltak volna a mosásban?! :/ 😀

Egyre biztosabb, hogy az egészségtudatos táplálkozás híve leszel!

A piacos bevásárlások után, a hazaút a teli szatyrokkal könnyebb, az ízületeid sem fájnak. Többet és könnyedebben mozogsz. Nem esik nehezedre mosolyogni, lehet még a munkahelyeden sem. Különös érzések ezek, vajon honnak jönnek?

 

Nyeremény 5.  —> Változás képessége

 

    Eltelt három hónap, heti rendszerességgel sportolsz. Próbálsz a táplálkozási piramis elvei szerint étkezni. Így aztán nem, hogy Te, de még a környezetben élők is érzékelik a külső-belső változásokat Rajtad. Már látható a testtónus javulása, szép tartással, egyenes háttal jársz (helyes! legyél is büszke magadra!), formásabb a vállad, karcsúbb a derekad, bőröd is feszesebb lett.

 

 

 

 

Nyeremény () —> Győzelem képessége

    Megjött ugye a kellő motiváció? Hiszen már látható az eredmény.

DE!!!! Itt nincs vége, hiszen nem ezért küzdöttél. Egy csomó nyereményed van már. Kell a végtelen???

Hát lássuk! Ha nem mész el edzeni, már -már lelkiismeret-furdalásod van, persze, kell az az adrenalin. Nem hagyhatod, hogy a vérnyomásod újra magas legyen, nem rizikózol a cukorbetegség kialakulásának veszélyével, ezért figyelsz a saját és a családod étkezési szokásaira. Nem akarsz több kanapén elfecsérelt üres órát. Jó érzés, hogy a gyerekeidnek újra aktív játszótársa lehetsz. A teljesítőképességed határait kézben tartod, Te irányítod. A napjaid nem céltalanok többé, mert a sport, a mozgás észrevétlenül belecsempészte azt, ami eddig hiányzott belőle;

az életkedvet adó energiát!

 

Hogyan leszel tényleg nyertes?

A mindennapi harcaidat vívod magaddal, amikor nincs kedved elmenni, amikor fáradt vagy és kedvtelen. De Te mégis mész, mégis megcsinálod! Na akkor győztél, mindig annak a döntésednek a pillanatában, mert ilyenkor tudatosan építed és őrzöd az egészségedet, mentálisan és fizikálisan, és ami a legfontosabb: nem adod fel soha!

” Csak az veszít, aki feladja.

  A többiek mind győztesek. ”

       / Paulo Coelho /

 

Üdvözlettel:

 Bea

Írj véleményt!

comments