Sziasztok!

 

Már írtam, hogy beszereztem egy szuper grill serpenyőt, amiben tényleg pofon egyszerű és gyors sütni egészséges és nagyon finom húsokat, zöldségeket.

Most egy kis csirkemellet szeleteltem befűszereztem sóval, borssal, zöldfűszerekkel ízles szerint (olasz fűszerkeveréket használok) és átsütöttem mindkét oldalát parperc alatt. Kicsit hadjuk a fedő alatt párolódni .

A lecsóhoz apró kockákra vágtam ( ebben szinten egy klassz konyhai segitom van ) a paprikákat ,olajon megdinszteltem, hagymával vagy anélkül is jó ,és felöntöm paradicsomlével és összefőztem pár percig. Olasz fűszerkeverékkel ízesítettem és kész. A bulgurt pedig előírás szerint sós vízben megfőztem.

 

 

Mára már kihagyhatatlan részét képzik a kreatív, egészséges és változatos konyhának a vega és vegán ételek. Így mutatok egy remek lehetőséget erre is, ami csak egy minimális változtatást igényel.  A csiremell helyet, tofu sajttal dolgozunk, amit nyársra húzunk és ugyanúgy meggrillezünk. A körítés pedig változatlan.

 

Mindkét választás teljes értékű ebédnek kiváló, mivel fehérje és szénhidrát megfelelő arányban van.

Ne felejtsük el feldobni, egy kis jégsalátával, vagy friss vegyes salátával.

 

        Jó sütést, főzést mindenkinek!

 

 

Írj véleményt!

comments