Mindenkinek vannak példaképei, akik inspirálóan hatnak rá és ez alól én sem vagyok kivétel.

Bemutatom nektek azt a csodálatos és lenyűgöző nőt, aki az én jógás példaképem.

Ő Kino MacGregor, nemzetközi jógaoktató, író, világutazó.

Egy olyan személy, aki fantasztikusan ötvözi a tradicionális szokásokat a modern világ adta lehetőségekkel. Instagramon és facebookon is több millió követője van, emellett Youtube csatornáján több 100 videót láthattok tőle. Arra tette fel életét, hogy egy új módon népszerűsítse a jógát az egész világban és kihozza az emberekben szunnyadó határtalan lehetőségeket.

„Mielőtt elkezdtem volna gyakorolni, nem voltam sem erős, sem türelmes, minderre a jóga tanított meg. Csak addig erőltethetsz valamit, amíg bele nem roppansz – megtanultam, hogy a sikernek azt a részét, amely már nem rajtunk múlik, mind a jógában, mind pedig az életben kegyelmen keresztül kaphatjuk csak meg, ha igazán átadjuk és megadjuk magunkat ennek.”  Kino

 

Ő az Ashtanga irányzat, egyik legkiemelkedőbb női alakja, egyike azon kiválasztott emberek kis csoportjának, akik a KPJAYI alapítójától, Sri K. Pattabhi Joistól kapták küldetésül, hogy astanga jógát tanítsanak. Évekig járt Mysore-ba ott tanult és jelenleg pedig a negyedik sorozatot gyakorolja.

2006-ban alapította meg a jóga iskoláját: Miami Life Center-t, miközben világszerte workshopokat, tanfolyamokat tart. Rengeteg műsorban szerepelt, több könyvet irt, dvd-ket adott ki és nap, mint nap inspirálja az embereket.

Ha jártas vagy a jógás körökben, akkor ismerős lehet a neve, mert nemrég jelent meg Magyarországon is az első könyve: Astanga Jóga címmel, mely részletesen bemutatja az első sorozatot és tippekkel, tanácsokkal látja el a lelkes gyakorlókat.

Számomra azért is egy kedvenc, mert úgymond egy „modern yogini”

Amellett, hogy heti 6x gyakorol, vegetáriánusként él, meditál, pránayámázik, festi a haját és a körmét, rövid shortokat hord és érdekli a divat.

Ezért sokan elítélik, de megbékélt ezzel a ténnyel és éli valódi önmagát, amellyel szerintem sokak számára egy igazi követendő példa.

„Először is, sokaknak nem tetszenek a ruhák, amiket hordok, de nem fogok elnézést kérni azért, ha valami túl rövid, szűk, vagy túl élénk. Vállalom a kockázatát annak, hogy érzéketlennek vagy elitistának tűnjek, de szerintem a vita arról, hogy a nők takarják el a testüket, mert kihívó lehet és stimulálja a szexuális vágyat egy letűnt korszakhoz tartozik, nem a 21. századhoz.” Kino

Tanulság: Attól még, hogy jógázol, vagy követed a szabályokat igen is élhetsz divatosan, hordhatsz kivágott ruhát, használhatod és megélheted a nőiességedet.

Sose add fel Önmagad, mások kedvéért.

Írj véleményt!

comments