Kókuszgolyó

 Hozzávalók:

–          Zacskó diabetikus csokis teasütemény (200 g)

–          Csokis, vagy csokis kókuszos (én csokis málnásat használtam) fehérjepor

–          Kókuszreszelék

–          Kókusztej (vagy bármilyen tej)

–          Meggybefőtt

–          Rumaroma

 

 Elkészítés:

Azért választottam a diabetikus teasüteményt, mert már alapvetően csokis, pluszban hozzáadott cukrot nem tartalmaz és szerintem nagyon finom.

A teasüteményt összemorzsoltam, hozzá tettem a csokis fehérjeport. Ehhez adtam egy kis tejet, pont annyit, hogy egy elkezdhessem formázni a tésztát és a rumaromát.

Ebből kis golyókat gyúrtam, aminek a közepébe beletettem egy meggy szemet, aztán megforgattam a kókuszreszelékben.

Miután készen lettem, mehet a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon.

És máris készen van ez a nagyon finom, diétás egyik kedvenc édességem! 🙂

   Mézeskalács

 Hozzávalók:

  • 250 g kukoricaliszt vagy mandulaliszt vagy zabliszt
  • 20 g kókuszzsír
  • 3-4 tk. mézeskalács fűszerkeverék,
  • 2 tk. fahéj,
  • 2 tojás
  • 2 ek. mandula-, vagy sima tej,
  • 2 adag (60g) csokis fehérje
  • 2 ek zsírszegény holland kakaó por
  • édesítőszer tetszőlegesen,
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 ek méz

 

 Elkészítése: 

Először keverd össze a száraz összetevőket (liszt, fűszerek, sütőpor, fehérjepor).

Add hozzá a zsiradékot, tojásokat, valamint a tejet mézet és édesítőt. Mivel a fehérjeporok állaga eltérő, ezért lehet, hogy javítanod kell még az állagán egy kis plusz liszt/fehérjepor hozzáadásával.

Gyúrd egy könnyen nyújtható tésztává fedd le és pihentesd egy órát.

Egy nyújtódeszkán nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd tetszőleges formával szaggasd ki őket.

Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben süsd őket 8-10 percig. Vigyázz, mert nagyon hamar megég, ha túlsütöd nagyon ki fog száradni.

   Csokitorta:

 Piskótához:

6 db tojás

3 ek zsírszegény holland kakaó por

3 ek NoCarb rostmix

6 ek eritrit

 

 Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját fehéredésig felhabosítjuk, hozzáadunk 3 ek eritritet, tovább habosítjuk. Rászitáljuk a rostmixet és a kakaót, és alaposan összedolgozzuk.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék 3 ek eritritet is, és ezzel tovább keverjük. Ráöntjük a tojássárgás krémet, és spatulával óvatosan összedolgozzuk a piskótamasszát. Nagy méretű szilikonos tortaformába öntjük, és 180’C fokos, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ajánlatos a tűpróba.

 Krém:

2 csomag dia-wellness hideg csokipuding

3 dl laktózmentestej (én 0,D %osat használtam)

4 ek margarin

A pudingport a tejjel krémmé keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a puha gheet vagy margarint, és jó krémesre, homogénre keverjük a krémet. Használatig hűtőbe tesszük.

Ha kihűlt a piskóta, kettévágjuk, és megkenjük a csokikrémmel.

   Zserbógolyó

 A golyóhoz :

  • 25 dkg cukormentes háztartási keksz(darált)
  • 25 dkg dió (darált)
  • 20 dkg cukormentes baracklekvár
  • édesítőszer

 A bevonathoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál margarin

 

 Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a zserbógolyó hozzávalóit: a kekszet, a diót és a baracklekvárt (a lekvárból nem kell mindet felhasználni, a lekvár típusától függően kevesebb is elég lehet). Ízlés szerint édesítjük a porcukorral.

Amikor jól formázható, nem ragadós masszává állt össze a keverék, közepes méretű (kb. 3 cm átmérőjű) golyókat formázunk belőle. Az elkészült golyókat fél órára a hűtőbe tesszük.

A csokit és margarint vízgőz felett összeolvasztjuk. A golyókat az olvasztott csokoládéba mártjuk, majd hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen.

 

Írj véleményt!

comments