Diétás Hókifli

 Hozzávalók:

  • 115 g csökkentett szénhidrát tartalmú liszt
  • 20 g szoba hőmérsékletű kókuszzsír
  • édesítőszer
  • 80 g főtt meleg cukkini  – FŐTT ALMÁVAL HELYETTESÍTHETŐ!

 Elkészítés:

Hámozd meg és főzd meg a cukkinit. Miután megfőtt botmixerrel aprítsd és tedd hozzá a lisztet, édesítőszert és kevés kókuszzsírt.

Ha a cukkini leve miatt túl híg a tészta, tegyél hozzá még lisztet, a túl sűrű, akkor pedig vizet!

Nyújtsuk ki a tésztát, én pohár segítségével kör alakokat formáztam.

Ezeket a kör formákat szilikonos sütőpapírra tettem és a közepébe házi mogyoróvajat tettem, de lehet cukormentes baracklekvárt is. Utána igyekeztem “hold” alakot formázni.

Így sütöttem 180 fokon 20 percig.

  

Sütőtök golyó

 Hozzávalók:

– 500 g sütőtök

– 70 g szénhidrát csökkentett liszt

3 adag vaníliás fehérje (120g)

– kókuszreszelék

 

 Elkészítés:

A megsült tököt – miután kihűlt – pürésítjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót.

Néhány percig állni hagyjuk, majd kis golyókat készítünk, melyeket kókuszreszelékbe forgatunk.

Fogyasztás előtt érdemes néhány órára behűteni az elkészült golyókat, hogy az ízek összeérjenek!

 

 

 

 

 

 

   Sütőtökös túrótorta

A sütőtök hatalmas kedvencünk, ezért a süteményekhez is felhasználjuk. Eddig csak egyszerű pitéket készítettem belőle, de mióta ezt megkóstoltuk, másra nem is vágyik a család! Káprázatos íze van és nem kell piskótát sütni hozzá!

 Hozzávalók a túrókrémhez:

  • 500 g laktózmentes túró
  • 2 tojás
  • édesítőszer
  • 1 evőkanál utifűmaghéj
  • 25 g mák

 A sütőtök krémhez:

  • 500 g főtt sütőtök pürésítve
  • 2 tojás
  • édesítőszer
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál útifűmaghéj

 A szószhoz:

  • 100 g tejföl laktózmentes
  • 100 gfőtt sütőtök pürésítve
  • édesítőszer
  • 1 tojás

 Elkészítés:

A túrókrém alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, hozzákeverjük a mákot. Aki nem szereti, kihagyhatja belőle.

A főtt sütőtöknek kikaparjuk a belsejét, majd robotgéppel pépesítjük. A tojásokat, a keményítőt, a édesítőszert és a citromhéjat hozzákeverjük a langyosra hűlt sütőtökhöz.

 

 

Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel. A túrós masszát és a sütőtök krémet egy kanál segítségével rétegezzük. A forma közepén kezdjük a rétegezést, először egy adag sütőtökkrémet teszünk bele. Egy kanállal túrókrémet kanalazunk mellé, megpróbálunk szép körformát alkotni. Így tesszük a töltelékeket a formába, egészen addig amíg elérünk a széléig.

 

Hogy a torta még szebb legyen, egy fogpiszkálóval vonalakat húzunk bele, a közepétől kifelé haladva. 170 fokos sütőben nagyjából 40 percig sütjük.

A szósz hozzávalóit összekeverjük.

Kivesszük a tortát a sütőből és a forró süteményre öntjük a szószt, még 7 percre visszatesszük a sütőbe.

Mikor lehűlt, lekapcsoljuk a forma oldalát és szeleteljük.

 

Írj véleményt!

comments