Milyen előnnyel jár ha személyi edző segítségével edzel?

Mint azt a neve is mutatja, személyre szabott, tehát csak veled foglalkozik, a céljaidnak megfelelő edzésprogramot állítja össze számodra, illetve ha igényt tartasz rá, akkor táplálkozással kapcsolatban is ellát tanácsokkal. Ezt nem feltétlenül úgy kell értelmezni, hogy kapsz egy drasztikus, kalóriaszámlálós étrendet, hanem megbeszéljük, hogy most hogyan táplálkozol és esetleg mi az, amit ki kellene hagyni illetve helyettesíteni kellene más élelmiszerekkel. Ez azért jó, mert tartható. A diéta nem feltétlen jelent fogyókúrát, inkább életmód változtatás, ami kivitelezhető hosszú távon.

A személyi edzővel, személyes kapcsolatot alakítasz ki, ami azt jelenti, hogy számíthatsz rá, társad lesz az edzésben.

Emellett motivál, ami talán az egyik legfontosabb, hiszen csoportos óra keretein belül nehéz egy-egy vendéget biztatni. Motivál, de nem hiteget. Segít reális célokat kitűzni, aminek egyenes következménye, hogy eredményes lesz a munkád és ez erőt ad ahhoz, hogy folytasd.

A személyi edzővel, személyes kapcsolatot alakítasz ki, ami azt jelenti, hogy számíthatsz rá, társad lesz az edzésben.

Hogy is néz ki a személyi edzés?

 

Első alkalommal, megbeszéljük, hogy mik a céljaid, rendelkezel-e sportmúlttal, van e valamilyen betegséged, sérülésed, ami befolyásolja a közös munkát. Azután állapotfelmérés következik, amitől nem kell megijedni – bár a legtöbben nem szeretik és ódzkodnak tőle – csak néhány alapgyakorlatot nézünk meg közösen illetve az erő- állóképességed. Ez egyrészt azért jó, mert képet kapok az aktuális kondíciódról, ami segít a személyre szabott edzésterv elkészítésében, másrészt, ha a közös munkát elkezdtük, újra és újra elvégezhetjük ugyanezeket a teszteket, amiből Te is, én is látni fogom a fejlődést, változást. Ezek a felmérések nagyban hozzájárulnak, hogy sikereket érjünk el az edzés során.

A következő alkalommal már bele is kezdünk a közös munkába. Az edzéseket igyekszem változatossá, élvezhetővé tenni számodra. Az edzésterven időközönként módosítok, színesítek. A gyakorlatok, eszközök tárháza szinte végtelen, így az edzések sosem unalmasak.

 

Ha nem vagy jártas az edzőterembe, ha nem vagy elég magabiztos, ha szeretnél változtatni az életmódodon, ha céljaid vannak – zsírégetés, fogyás, állóképesség fejlesztés, izomzömegnövelés, szálkásítás, szinten tartás – akkor fordulj bátran hozzám, segítek!

 

,,Ha összejövünk, az a kezdet,
ha összetartunk, az a haladás,
ha összefogunk, az a siker.,,

/Henry Ford/

 

Írj véleményt!

comments