Mi a deepWORK?

A válasz: Holisztikus funkcionális tréning

Nem sok tréning esetében mondható el, hogy holisztikus jelentőséggel bír, de a deepWORK rácáfol a fitnessipar ezidáig megalkotott dogmáira.

Vannak emberek, akik esküsznek a funkcionális, saját testsúllyal végzett gyakorlatokra, vannak, akik az igazi kihívást jelentő magas intenzitású intervall tréningre, egyesek szeretik a táncos elemeket, míg mások a lazításon, nyújtáson keresztül élik meg a feltöltődést, és vannak, akik sokféle mozgásnak hódólnak.

Robert Steinbacher, a bodyART mozgáskoncepció megalkotója, átlátta, hogy az embereknek kevés szabadidejük van, nem tudnak minden általuk kedvelt mozgásfélét maradéktalanul űzni, ezért felturbózta a magas intenzitású intervall edzést komplex gyakorlatsorokkal, és a bodyART-ból merített body & mind filozófiával, meghagyva benne a testedzésből nélkülözhetetlen erő és tudatosság gyakorlatait, ezzel létrehozta ezt a más edzésformáktól meglehetősen eltérő (tökéletes) edzésrendszert, ami a: deepWORK.

Így egy edzésen belül nyújt állóképesség fejlesztést, erő-állóképesség fejlesztést, nyújtást és ellazulást, mentális feltöltődést. Az emberi test egészét edzi, úgy testi, mint szellemi síkon.

            Mitől magával ragadó egy deepWORK edzés?

Nem hagyhatom ki a személyes megtapasztalásomat, illetve az első élményemet ezzel a mozgásformával kapcsolatban.

Pár évvel ezelőtt egy fitneszrendezvény nagy színpadján megjelent egy tucatnyi ember fekete ruhában, a pólójukon Yin Yang jellel, MEZÍTLÁB. Szeretem az egyszerű de szokatlant dolgokat, rögtön kíváncsi lettem.

Gyakorlatilag olyan mozdulatokat fűztek össze a színpadon, amiről inkább egy afrikai törzs rítustánca jutott eszembe, megfűszerezve a balerinák könnyed, de precíz mozdulataival és tökéletesen kivitelezett erőgyakorlatokkal.

Ami még ennél is magával ragadóbb volt, a ZENE!

Tele éltető, vad, mély ritmusokkal, ami csak arra késztetett, hogy tovább „táncoljam” ezt az „őrült táncot”!

            Polarizált erők

   A gyakorlatok alapja az öt természeti elem-föld, fa, fém, tűz, víz- és a rengeteg pozitív energia. A mozgássorok kifejlesztésénél fontos szempont volt, hogy a megfelelő légzésgyakorlatokkal kombinálva, a Yin Yang elvét követve egyszerre legyen jelen az erősítés és a nyújtás, azaz a feszültség és a relaxáció, a kihívás és a kompenzáció.

Az óra elején lágy, ráhangoló zenét hallasz, ami a speciális bemelegítés végéig szól, majd stílust váltunk. Elég nagyot! Már a korai időkben felismerték, hogy a dobolás, az állandó ismétlések, valamint a mozdulatok ellazítása gyógyító hatással vannak a szervezetünkre. Egyes kultúrákban például a transz állapot elérése a végkifejlet. A deepWORK tréning során használt kemény ritmusú zene és a dobolás erőt ad a résztvevőknek, segít az érzelmek felszabadításában, és a személyes határaid leküzdésében. Az óra végi relaxációt meditatív jellegű zene kíséri.

 

A deepWORK nemtől kortól függetlenül, bárkinek javasolt tréning. Intenzitását tekintve nem kell tartanunk tőle, hogy nem bírjuk, mert az órák felépítése precízen figyelembe veszi az intenzív kardió szakaszok és erőgyakorlatok váltakozását, egyszerűsített kivitelezését.

 

Ha szeretnél olyan edzésformát, ahol megtapasztalhatsz távol-keleti gyökerekkel rendelkező dinamikus meditációt, zsírégető, alakformáló, erősítő és állóképesség fejlesztő órát, ami kifejezetten erősíti a törzsizmokat akkor keresd a hozzád legközelebb eső edzőteremben. Menj, próbáld ki, és

EMELKEDJ SAJÁT HATÁRAID FÖLÉ!

 

Üdvözlettel:

Bea

Írj véleményt!

comments