Funkcionális tréningek

Valójában mi is a funkcionális edzés?

 

Sajnos már az iskolapadban elkezdődik, a munkahelyen az ülés következtében pedig tovább folytatódik, hogy helytelen testtartást veszünk fel. Emiatt, a tartásért felelős izmaink elenyhülnek, gerincbántalmaink alakulnak ki.

A funkcionális tréning gyakorlatait a mindennapi életben előforduló, természetes mozgások adják, mint például a guggolások, emelések, húzó és tolómozdulatok. Ahhoz, hogy ezeket a mozdulatokat helyesen végre tudjuk hajtani, a törzs izmait kell stabilizálni. A funkcionális edzések alapja, hogy olyan összetett gyakorlatokat használ, amelyeknél elsődlegesen a tartó izomzatot kell használod, ezáltal fejleszted.

A funkcionális edzés az emberi testet egy egészként kezeli, egészét edzi.

 

Van ennél tovább?

Igen, van! Sokan azért járnak fitneszklubokba, hogy jó kondíciójuk, nagyobb állóképességük legyen, vagy, hogy a napi stresszt levezessék. Természetesen sokan a szép testért dolgoznak. De a szép test és a megfelelő tartás eléréséhez nem csak a testet kell megmozgatni, hanem a lelket is.

Az edzés, ami az emberi test, lélek és szellem hármasegységét egyesíti: a bodyART.

 

 

 

Mi a bodyART?

A bodyART egy holisztikus funkcionális tréning, amelyben erőgyakorlatok, gerincbántalmakra javasolt terápiás gyakorlatok, jóga inspirálta ászanák, energetizáló tai-chi, relaxációs technika, légzőtechnikák, valamint a bodyART saját gyakorlatai is megtalálhatóak.

 

Mit nyújt Neked a bodyART?

Rendszeres bodyART edzés mellett testtudatosabb életforma alakul ki, tartásunk jelentős mértékben javul, izmaink rugalmasabbá, ízületeink lazábbá válnak. A légzőgyakorlatoknak köszönhetően az izmok és belsőszervek oxigénellátása fokozódik. A mindennapjainkban több energiánk lesz, koncentrációképességünk megnő, fizikai és mentális határunk kiszélesedik.

A bodyART kortól és nemtől függetlenül mindenki kedvenc edzésévé válhat, hiszen minden benne van, vamire szükséged van!!

 

 

Sportos üdvözlettel,

Kurucz Bea

 

 

Írj véleményt!

comments