Raboczki-Král Éva vagyok a Sportosmami márka megálmodója, megvalósítója!

 

Lassan 26 éve, 9 évesen lettem a mozgás szerelmese. Ekkor kötöttem örök és soha nem múló hűséget a tánccal, mozgással. Társastáncoltam 10 évig, majd belekóstoltam a néptáncba, végül egy latin amerikai fitness irányzatnak lettem a képviselője. De ne szaladjunk ennyire előre.

 

Bármennyire is szerettem volna a Táncművészeti Főiskolára (most már egyetem) felvételizni, a szüleim azt mondták, hogy a táncból nem lehet megélni, vegyem másfelé az irányt.

 

Ekkor találtam rá az idegenforgalom és szálloda szakra és 2006-ban rendezvényszervezésből írtam a diplomamunkám a Kodolányi János Főiskolán. 5 évig voltam nagy rendezvényszervező cégek és 5 csillagos szállodák rendezvényszervezője. A csillogás, pörgős élet mögött azonban egyre erősödött a vágy a mozgás iránt. Egyik délután, amikor eljutottam egy latin táncos fitness órára, tudtam, hogy nekem ezzel kell, foglalkozom. Sutba dobtam a “fancy” életem, 2011-ben elvégeztem az oktatói képzést, majd 2012-ben a Fitness Company aerobik sportedző OKJ-s tanfolyamát, és szintén a Fitness Company Pilates oktatói tanfolyamát. 2016 óta Peak Pilates oktató is vagyok.

 

2014-ben, kislányommal való várandósságom alatt a férjemnek támadt egy remek ötlete. Örökítsem meg a várandóssággal és a mozgással kapcsolatos tapasztalataimat blog formájában. Ebből az ötletből nőtte ki magát a Sportosmami.

 

Célul tűztem ki, hogy minden leendő anyukának, kismamának és pici babás anyukának megmutassam, hogy a sport mennyire fontos ezekben a különböző élethelyzetekben, mennyivel könnyebb lehet a teherbeesés, mennyivel könnyebb lehet a 9 hónap, a szülés, és mennyivel gyorsabb lehet az azt követő regeneráció egy edzett, állóképességgel és izomerővel rendelkező nőnek.

 

A sportban az a fantasztikus, hogy ezer arca van. Mindig tud újat mutatni, mindig feltölt energiával, lelazít, kiszakít, megállít, összpontosít. Mindig azt kapod tőle, amit vársz. Sosem csalódsz benne.

 

Ez az, amit szeretnék minden nőnek megmutatni. Ezt az ezer arcot. A mozgás nem nyűg, nem egy kötelező valami, amit utálni kell, ami muszáj! Szakítsunk ezzel a nézettel! Találjuk meg azt a mozgásformát, amit szeretünk, amiben igazán kiteljesedhetünk és akkor soha többet nem lesz kényszer a mozgás! Ha megtaláltuk az igazit, akkor már nem az lesz a kérdés, hogy menni kell-e, hanem hányszor szakítunk rá időt egy héten!

 

 

Mostantól minden héten találkozhattok velem, illetve a sporttal, anyasággal kapcsolatos blogbejegyzéseimmel itt a FullFitt oldalon!

 

 

Csodás napot kívánok nektek!

 

Jövő héten bele is vágunk és rögtön egy nehéz és kényes kérdést fogunk feszegetni. A rectus diastasis, azaz a szétnyílt hasizom kérdését. Mi az? Hogyan alakul(hat) ki? Lehet-e regenerálni vagy a műtét az egyetlen megoldás? Kell-e regenerálni egyáltalán?

 

Remélem, hogy ti is legalább annyira várjátok, mint én!

 

Éva alias Sportosmami

 

Hol találsz meg?

 

web: http://sportosmami.hu

Facebook: https://facebook.com/sportosmami

Instagram: http://instagram.com/sportosmami

Írj véleményt!

comments