Színesen, avagy harmóniában az edzőtermen kívül is

Biztosan észrevetted már, hogy vannak színek, amelyek kifejezetten előnyösen állnak neked. Ha ezeket viseled, ragyog a tekinteted, egyszerűen fiatalabbnak, üdébbnek, szebbnek tűnsz.

Míg vannak színek, melyek sápadttá, nyúzottá tesznek, vagy akár látványosan öregítenek is.

Miért van ez?

Egyszerűen azért, mert mindannyian egyedi alkotások vagyunk. Nincs két egyforma ember. Mégis van egy csodálatos törvényszerűség, ami alapján meg lehet állapítani pontosan, hogy kinek milyen színek állnak a legjobban.

Johannes Itten nevéhez fűződik ez a megfigyelés, miszerint minden ember a születése pillanatában besorolható valamilyen színtípusba az eredeti hajszíne, szemszíne és bőrszíne alapján.

Ennek megfelelően megkülönböztetünk tavasz, nyár, ősz és tél típusú embereket.

És ahogyan minden évszaknak megvannak a maga színei, úgy minden egyes embernek is meglesznek azok a színek, árnyalatok, amelyekben igazán ragyogni fog!

 

A színek akárcsak a testmozgás, hatással vannak külső és belső énképünkre.

Biztosan megfigyelted, hogy egy jól megválasztott ruhadarabban szépnek, sikeresnek és erősnek érzed magad. Ha az öltözeted harmóniában van a színtípusoddal, egyszerűen magabiztosabb leszel, és ezt a környezeted is észreveszi.

Egy megfelelően kiválasztott ruha ad valami pluszt: kiemel téged, így az emberek észreveszik azt a valakit, aki te vagy, akiből csak egy van a világon.

Aki sportol, pontosan tudja: aki gondját viseli a testének, annak jobb lesz a közérzete. Így van ez az öltözködéssel is: ha figyelsz a ruháid harmóniájára, sokkal magabiztosabb leszel. Mint akár egy igényesen megtervezett Indigo ruhában, ahol a tervezők figyelnek a színek harmóniájára, hogy az edzőteremben is magabiztosabb lehessél.

 

Válassz mindig a színtípusodnak megfelelő ruhákat, akár az edzőteremben vagy, akár hétköznapra vagy egy alkalomra készülsz.

 

 Hogyan tudhatod meg, mely színek állnak neked igazán jól?

A legtöbb ember magától is érzi legbelül, hogy mely színek állnak neki a legjobban. Sokszor ösztönösen nyúlunk az évszaktípusunknak megfelelő színekhez. Ám, ha nincs mögötte tudatosság, a divat könnyen félrevihet, és csupán azért választunk egy ruhát, mert azt diktálják a trendek.

Ezért jó, ha van segítségünk. Ha szeretnéd megismerni pontosan a színeidet, keress fel egy színtanácsadót, aki színes színkendők segítségével megállapítja, hogy mely évszaktípusba tartozol, hogy ezentúl mindig megfelelő színű ruhákat válassz, amikor vásárolni indulsz.

 

 

Ramóna tél típus ezáltal a királykék lesz az ő színe.

Zsófit a mustár sápasztja de a meggypirosban ragyog

Ha megismered a színeidet, az egy hatalmas kincs lesz számodra, mert be fog épülni nemcsak a ruhatáradba, hanem a személyiségedbe, a lelkedbe is. Mert ez a tudás szabaddá tesz. Szabaddá tesz arra, hogy egyedi légy.

Kíváncsi vagy, hogy melyik színtípusba tartozol? Jelentkezz személyes színtanácsadásra ITT

Színesen, avagy harmóniában az edzőteremben is

 

Írj véleményt!

comments