A legjobb teljesítmény az étrenden múlik. A Cornexi dietetikusa ad megfontolandó útmutatást egy egészségesebb étrend kialakításához.

„Hogy jól teljesítsen a gyermek az iskolában, a felnőtt a munkahelyen, az első, hogy az étrendre figyelünk” -mondja Kleiber Krisztina

Fehérjékre, szénhidrátokra, zsírokra, vitaminokra és nyomelemekre mindenkinek szüksége van: a fehérjeszükséglet a napi kalóriamennyiség 10-30%-a, szénhidrátszükségletünk a 45-65%-a, a zsír 25-35%-a.

„A fehérje napi mennyiségének fele legyen növényi (olajos magvak, szárazhüvelyesek), fele állati eredetű (húsok, halak, tojás és tejtermékek). A zsírok is fontosak, hiszen amellett, hogy energiát adnak, benne szívódnak fel a vitaminok. A növényi olajok és a tengeri halak nélkülözhetetlenek a szervezet működése szempontjából”

– avat be a Cornexi dietetikusa.

Táplálkozásunk alapja a gabonafélék, az ebédre készített tészta vagy kenyér készüljön fehér liszt helyett teljes kiőrlésű gabonából. Például a Cornexi müzlik és a zabkásák is szintén kiváló rostforrások.
Ha E- és B-vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmazó zabpelyhet fogyasztunk reggelire, délig ellátja az agyunkat energiával.

Cornexi Zabszelet és Zabkása

Cornexi Zabszelet és Zabkása

Nagyon fontos a folyadékbevitel is, kisiskolásoknak 1,6-2 liter, 14 éves kor felett 2-2,5 liter körül van a napi igény, amit fedezhetünk vízzel, cukor hozzáadása nélkül gyümölcs- vagy zöld teával.

 

 

Írj véleményt!

comments