Az ősi jóga alapjára ma már rengeteg, szinte megszámlálhatatlan jóga irányzat alakítottak ki. Jógázhatsz szörf deszkán, lovon vagy forró teremben izzadhatsz, sőt fejjel lefelé is lóghatsz, vagy párral együtt akrobatikázhatsz.

Én most az új szenvedélyemet mutatnám be nektek az aerial vagy antigravity néven ismert jógát.

Az USA-ból indult és Christopher Harrison légtornász, koreográfus találta ki. A lényege, hogy a testmozgást, a gyakorlatok elvégzését egy mennyezetre rögzített anyag, (hammock) segíti.

 

Melyik celebnek köszönheti ez az irányzat a népszerűséget?

Pinknek, aki a 2010-es Grammy – gálán előadta a csodálatos produkcióját, amit Harrison készített el és onnantól kezdve Amerikában mindenki aerial jógázni akart. Ennek ellenére Magyarországon, sajnos csak néhány éve jelent meg ez az óratípus.

Itt le is szögezném, hogy ahhoz, hogy részt vegyél, egy órán nem kell légtornásznak lenni, vagy táncos múlttal rendelkezni. Mindenki számára könnyen elsajátítható mozdulatokról van szó, ami gyakorlás által egyre tökéletesedik.

Az órán vannak autentikus jóga pózok is, aztán haladóbb órákon akár légtornász elemeket is tanulhat az ember, sőt zenére koreografált aeriel dance-t is kipróbálhatod. A lehetőség száma végtelen így sosem lehet megunni.

 

Megnyugtatok mindenkit, hogy ezek előre tesztelt anyagok és kibírnak több száz kilót is. Szóval a súlyod nem lehet kifogás.

Maga az óra típus csodálatos lehet gyermekek számára is, akik testtudat fejlesztés és ügyességi játék gyanánt is használhatják. Sőt terápiás hatása is van, autista gyerekekre, nagyon jó hatással bír.

Az óra hatásai:

 

– Új inspirációt ad a gyakorláshoz

– Emlékeztet az önfeledt gyermekkorodra, mikor fejjel lefelé lógtál, hintáztál. Felfedezheted újra a belső gyermeket Önmagadban. Megérezheted a repülés és a lebegés semmihez sem hasonlítható felszabadító érzését.

– A test felfüggesztésnek köszönhetően, sokkal ízület kímélőbb, mint bármelyik más jóga típus. Térd és gerincproblémás vendégeknek is ezért bátran ajánljuk.

– Hatékonyan nyújtja és erősíti a testet, miközben kikapcsol és oldja a stresszt.

– a fordított pózok hatására friss vér, oxigén jut az agyba, ami frissítőileg hat az egész szervezetre, segíti a koncentrációképességet, fejleszti a memóriát és nem utolsósorban fiatalító hatású.

– az anyag (hammock) segítségével, sokkal könnyebb és élvezetesebb a nyújtás

 

Itt is van természetesen ellenjavallat: magas vérnyomás, csípőprotézis, zöld hályog, több mint 3 hónapos terhesség, műtét az előző pár hónapban

Mielőtt bemennél egy órára egy-két jó tipp: az anyagok éles tárgyakkal kiszakíthatóak, így óra előtt vedd le a gyűrűt, nyakláncot, karkötőt és hosszú hegyes műköröm sem ajánlott.

 

Ruha tipp: Hosszú nadrág, trikó vagy rövid ujjú póló. Emellett természetesen fontos a kiváló alapanyag és a kényelem, amit én mindig megtalálok az Indi-Go Style  fitness és jóga kollekcióiban.

 

 

Változatosság- Repülés- Lógás- Játék- Tudatosság

 

A jókedv és a sikerélmény garantált

Ha még nem próbáltad ki én mindenkinek csak ajánlani tudom.

Írj véleményt!

comments